2013. már 01.

Sport történelmi Daytona 500!

írta: stfocus
Sport történelmi Daytona 500!

danica_patrick_daytona_500_02_24_2013.jpg

Mindig nagy izgalommal várom ezt a futamot is, akárcsak a többi nagy híres versenyt.  Gondolok itt Indianapolis 500, Monte Carlo és a Le Mans-i 24 órásra. Mindegyiket a leghíresebb versenynek nevezik de ebbe a vitába nem bonyolódnék bele, mindenkinek legyen szíve és ízlése választása hova rangsorolja őket. Én nem tudnék választani , bár az biztos a Formula 1 féle Monte elég gyakran hosszú unalmas vonatozásba fullad.

Na de lássuk mit is hozott nekünk idén Daytona. Nagy várakozás előzte meg ezt a szezont, Új autóknak köszönhetően több volt a tesz és nagyobb lett a nyüzsgés valamint az új pálya szárító rendszer tesztelése is gőzerővel folyt, amire szerencsére most nem volt még szükség.

hi-res-161920100_crop_650x440.jpg

A Bemelegítésen majd az időmérőn is ugyan az a kellemes meglepetés fogadott hogy az élen egy hölgy, Danica Patrick állt. Aki személy szerint nagy kedvencem és nem habókra került be a legjobbak közé. Több eredménye között Indycaros futamgyőzelem is áll és úgy néz ki idén végre teljes idényt futhat A Sprint kupában mellette a Nationwide sorozatban is rajthoz fog állni. A forma autós sorozat legnépszerűbb pilótája A Pole megszerzésével hamar felhívta magára a figyelmet. Mellőle az első sorból a 3x Daytona 500 győztes Jeff Gordon indult.

A Verseny a szokásos nagy felhajtással zajlott versenyzők bemutatásával és végigvonulásával egy rögtönzött kifutón. Biztonságilag viszont sokkal nagyobb felhajtás volt az előzőnapi Nationwide szérián az utolsó körben egy sajnálatos bukásnál megsérültek a kerítés mellet álló nézők, ezért fokozott intézkedéseket rendeltek el.

Jimmie-Johnson-Danica-Patrick-Daytona-500-2013-nascar-626x408.jpg

De végre eljött a várva várt pillantat a zöld zászló a levegőben az élen egy hölgy sport történelmi rajt, nem is kell ettől jobb feltétel egy fantasztikus Daytona 500 hoz . Pár körön belül azért a rutin felül kerekedett és a már-már élő legenda csoda 24-es autó átveszi a vezetést töretlenül a  negyedik 500-as futamgyőzelem felé. Elsőre azt gondoltam szegény hölgyet a férfi uralom gyorsan bedarálja. De nem így lett, teltek múltak a körök a kiállások és igen szép hősünk tartotta magát szépen az élmezőnyben. Jimmie Johnson eközben átvette a vezetést és tavaly év végi sérelmeit ledolgozva  indult meg a kockás zászló felé. Hősnőnk eközben stabilan tartotta a harmadik helyet és onnan ki-ki kacsingatva várt a megfelelő alkalomra hogy kiugorjon a sorból és az élre törjön . Lengett a fehér zászló eljött az utolsó kör. A Vonat töretlenül halad előre, de  ekkor a hátsó részen történt egy baleset de nem mutatták be a sárga zászlót, picikre riadalom, és mire vissza kaptuk a  fejünket az élbolyra  és azt vettük észre JR. kiugrott a sorból és rakéta módon előz meg mindenkit Hősnőnk is későn kapcsolt és nem tudott elé vágni. Ráfordultak a célegyenesre  és J.J. 5x bajnok módjára védte be pozícióját az élet és fékezte le az Ifjú Dalet és biztosította be 2006 után második Daytona 500 győzelmét  az 1 millió dollárt a bajnoki gyűrűt és a csodálatos trófeát amit aktuális divat módjára meg is ünnepelt! 

1bfa2f1b16ac9190719f5baf775ab0fe.jpg

Szólj hozzá

Egyéb Nascar daytona500